تبلیغات
خواص شیمیایی - خواص شیمیایی مواد

:درباره وبلاگ

:آرشیو

:نویسندگان

:آخرین پستها

آماروبلاگ

یکشنبه 15 خرداد 1390-03:21 ب.ظ



نگاه کلی

دی‌اکسید کربن یکی از گازهای موجود در اتمسفر می‌باشد. این گاز از سوختن مواد آلی در حضور اکسیژن کافی ایجاد می‌شود و گازی بی‌رنگ و بی‌بو می‌باشد. گیاهان از دی‌اکسید کربن در فرایند فتوسنتز برای ساختن کربوهیدراتها استفاده می‌کنند و با جذب آن ، اکسیژن آزاد می‌کنند. موجود در اتمسفر بعنوان سپر حرارتی زمین عمل می‌کند و با اثر گلخانه‌ای طبیعی مانع از سرد شدن زمین می‌شود. البته غلظت‌های بالای دی اکسید کربن در جو ، که از سوخت‌های فسیلی حاصل می‌شود، بعنوان آلاینده جوی بشمار می‌رود.


img/daneshnameh_up/c/cb/carbon-dioxide-b-150.jpg

خواص دیاکسید کربن

دی‌اکسید کربن گازی بی‌رنگ می‌باشد که تنفس آن در غلظت‌های بالا باعث ایجاد مزه ترش در دهان و احساس سوزش در بینی و گلو می‌شود (عمل خطرناکی که در آن احتمال خفه شدن شخص بالاست). این اثر ناشی از حل شدن در بزاق دهان و تولید محلول اسیدی ضعیفی به نام اسید کربونیک می‌باشد.

مولکول دی‌اکسید کربن خطی و دارای دو پیوند دوگانه بین کربن و دو اتم اکسیژن می‌باشد. ماده‌ای غیر قطبی می‌باشد و در دمای پایین تر از 78- درجه سانتیگراد متراکم شده و جسم سفید رنگ جامدی به نام یخ خشک ایجاد می‌کند. دی‌اکسید کربن مایع فقط تحت فشار خاصی تشکیل می‌شود. به میزان کمی در آب حل می‌شود و اسید ضعیف اسید کربنیک تولید می‌کند که آن هم بطور جزئی به بی‌کربنات و کربنات تفکیک می‌شود.


img/daneshnameh_up/d/dc/co2_large.jpg

 خواص بیولوژیکی

از سوختن چربی‌‌ها و قند در حضور اکسیژن طی فرایند تنفس سلولی در بدن جانداران تولید می‌شود. در جانوران بزرگ از تمام بافت‌ها بوسیله خون جمع شده و وارد شش‌ها شده و از آنجا با عمل بازدم بیرون داده می‌شود. مقدار در هوای دم یک درصد و در هوای بازدم 4.5 درصد می‌باشد، تنفس مقدار زیادی از آن باعث مسمومیت در انسان و سایر جانداران می‌شود.

هموگلوبین خون می‌تواند با اکسیژن و پیوند ایجاد کند، اگر غلظت بالا باشد، هموگلوبین‌ها با اشباع می‌شوند و توانایی حمل اکسیژن را ندارند. به همین علت است که در مکان‌های با تهویه ناکافی ، فرد دچار مشکلات تنفسی بدلیل انباشته شدن می‌شود.

خواص فیزیکی دیاکسید کربن

دی‌اکسید کربن

نام

فرمول شیمیایی

44gr/mol

وزن مولکولی

54- درجه سانتیگراد

نقطه ذوب

0.145 گرم در 100 گرم آب

قابلیت انحلال

78- درجه سانتیگراد

نقطه جوش

1.6gr/cm^3 جامد

دانسیته

298kْ در 1.98gr/cm3

گاز

قندها یا ساکاریدها ، ساده‌ترین کربوهیدراتها هستند. قندها به قندهای ساده یا مونوساکاریدها ، دی‌ساکاریدها و پلی‌ساکاریدها طبقه ‌بندی می‌شوند. اکثر قندها در طبیعت وجود دارند. بعضی از آنها ساختار بدن سلولهای زنده را تشکیل می‌دهند و برخی طبیعت را می‌سازند. با مواد قندی موجود در طبیعت آشنا می‌شویم.


 




نظرات() 

تاریخ آخرین ویرایش:- -


Can better posture make you taller?
دوشنبه 27 شهریور 1396 05:57 ق.ظ
I quite like reading a post that can make people think.
Also, thanks for permitting me to comment!
Foot Problems
شنبه 14 مرداد 1396 12:33 ق.ظ
Thanks a lot for sharing this with all people you actually realize what you're talking approximately!

Bookmarked. Please additionally consult with my website =).
We may have a hyperlink alternate contract among us
meemeggitt.jimdo.com
یکشنبه 8 مرداد 1396 04:57 ق.ظ
Excellent blog here! Also your site loads up very fast!
What web host are you using? Can I get your affiliate link to your host?
I wish my website loaded up as quickly as yours
lol
BHW
دوشنبه 28 فروردین 1396 11:46 ب.ظ
Hey! Do you know if they make any plugins to assist with
SEO? I'm trying to get my blog to rank for some targeted keywords but I'm not seeing very good results.

If you know of any please share. Kudos!
BHW
جمعه 18 فروردین 1396 12:19 ب.ظ
When I initially commented I clicked the "Notify me when new comments are added" checkbox and now
each time a comment is added I get several e-mails with the same comment.
Is there any way you can remove people from that service?

Cheers!
manicure
یکشنبه 13 فروردین 1396 07:55 ق.ظ
Greetings! Very useful advice in this particular post!
It is the little changes that produce the greatest changes.
Thanks a lot for sharing!
 
لبخندناراحتچشمک
نیشخندبغلسوال
قلبخجالتزبان
ماچتعجبعصبانی
عینکشیطانگریه
خندهقهقههخداحافظ
سبزقهرهورا
دستگلتفکر